Supra Richard Le Droff

Γαλλική βιομηχανική τεχνογνωσία από το 1873

Mettre en pause
Couper le son
Video

ΛΙΓΙΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ SUPRA SA

Η SUPRA SA είναι μια γαλλική βιομηχανική επιχείρηση η οποία ιδρύθηκε το 1878 και έχει έδρα το Obernai της Αλσατίας. Οι παραδόσεις του τόπου και οι δρυμείς χειμώνες του, μετέτρεψαν σιγά-σιγά αυτή τη μικρή βιοτεχνία σιδερικών σε ένα από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές συσκευών θέρμανσης με ξύλα στη Γαλλία.

ΛΙΓΙΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ SUPRA SA

FFmini1Η SUPRA SA είναι μια γαλλική βιομηχανική επιχείρηση η οποία ιδρύθηκε το 1878 και έχει έδρα το Obernai της Αλσατίας. Οι παραδόσεις του τόπου και οι δρυμείς χειμώνες του, μετέτρεψαν σιγά-σιγά αυτή τη μικρή βιοτεχνία σιδερικών σε ένα από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές συσκευών θέρμανσης με ξύλα στη Γαλλία.

Στο εργοστάσιο της επιχείρησης αυτής το οποίο καλύπτει 16.000 m² οι εργαζόμενοι της SUPRA σχεδιάζουν συσκευές αποδεδειγμένων τεχνολογιών και ποιότητας. Δουλεύοντας το ατσάλι και το χυτοσίδηρο, η εταιρεία παράγει σχεδόν 30.000 συσκευές το χρόνο. Στο εργοστάσιο παραγωγής μας συγκεντρώνονται όλες οι ειδικότητες. Από την έρευνα και ανάπτυξη, την οικονομία, το μάρκετινγκ και την αγορά, μέχρι την υλικοτεχνική υποστήριξη και την παραγωγή. Η SUPRA SA αποτελείται από 225 εργαζόμενους οι οποίοι κατασκευάζουν και καινοτομούν μαζί στην υπηρεσία των πελατών της.

Διαθέτει στο εμπόριο δύο μάρκες: τη μάρκα SUPRA και τη μάρκα RICHARD LE DROFF. Η SUPRA προσφέρει ευρεία επιλογή σομπών με ξύλα, σομπών με πέλλετ, εστιών ή ενθέτων με σύγχρονο ή κλασικό σχέδιο, προσβάσιμων και ποικίλων. Όσο για τη μάρκα υψηλής γκάμας RICHARD LE DROFF αυτή είναι αδιαφιλονίκητα η μάρκα η οποία έχει εξειδικευτεί στην γκάμα τζακιών. Φτιαγμένα από πέτρα, μάρμαρο, γρανίτη ή ατσάλι, τα τζάκια της μάρκας RICHARD LE DROFF συνδυάζουν αποδόσεις, καλαισθησία και ευγένεια υλικών.

Fermer
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ

Η περιπέτεια SUPRA άρχισε το 1873 στο Obernai όπου ο Alexander Scheyen, σιδεράς της πλατείας place du marché, εξειδικεύεται στην κατασκευή χειροποίητων ξυλοκουζινών για να ανταποκριθεί στις ανάγκες των κατοίκων της πόλης.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ

Η περιπέτεια SUPRA άρχισε το 1873 στο Obernai όπου ο Alexander Scheyen, σιδεράς της πλατείας place du marché, εξειδικεύεται στην κατασκευή χειροποίητων ξυλοκουζινών για να ανταποκριθεί στις ανάγκες των κατοίκων της πόλης.

Το 1895, η οικογένεια Blum αγοράζει την επιχείρηση και της δίδει το νέο όνομα B.F.O, Blum Frères Obernai. Η δίψα καινοτομίας και το πάθος για το επάγγελμά τους, τους επιτρέπει να κάνουν αυτή τη μικρή βιοτεχνία, βιομηχανική επιχείρηση ανθρωπίνων διαστάσεων

Το 1920, η SUPRA εξειδικεύεται στην κατασκευή συσκευών θέρμανσης. Η πρώτη στρογγυλή ξυλόσομπα που βγαίνει από το εργοστάσιο έχει άμεση επιτυχία με πώληση σχεδόν 100.000 τεμαχίων.

supra 70Το 1928, μια καινούργια ξυλόσομπα σημαδεύει τη γέννηση της εταιρείας SUPRA. Ήταν από τις πρώτες επιτυχίες της επιχείρησης. Είναι εμαγιέ με μια όμορφη λουλουδένια διακόσμηση. Για το μοντέλο αυτό δημιουργείται η γκάμα SUPRA με το σύνθημα «Κουζίνα SUPRA, κουζίνα εξαιρετική!»

brevet_invention_cheminee_foyer_fermeΤο 1957, η αγορά της κουζίνας καταρρέει απότομα. Η εταιρεία SUPRA SA, με την άδεια ORANIER, κατασκευάζει σόμπες πετρελαίου με εξερχόμενο καυστήρα. Αυτό θα είναι και η ευκαιρία για τη SUPRA να επιβληθεί σαν ένας από τους κύριους κατασκευαστές συσκευών θέρμανσης στη Γαλλία

Το 1974, μετά τον πόλεμο του Kippour, οι οικονομίες ενέργειας βρίσκονται στο επίκεντρο των ανησυχιών διεθνώς. Η SUPRA έχει τότε μια έξυπνη ιδέα: να κάνει τα τζάκια με κλειστή εστία μια αληθινή συσκευή θέρμανσης. Γεννιέται τότε η εφεύρεση της κλειστής εστίας.

Το 1979, η δεύτερη κρίση πετρελαίου ωθεί την εταιρεία προς την κατεύθυνση καινιούργιων καινοτομιών. Η ιδέα μετατροπής της σόμπας πετρελαίου σε ξυλόσομπα υλοποιείται μέσα σε τέσσερις μήνες.

radiateur_1981Το 1987, η SUPRA επεκτείνει τη δραστηριότητά της λανσάροντας μια γκάμα συσκευών ηλεκτρικής θέρμανσης. Η SUPRA γίνεται εμπνευστής της άνεσης για όλο το σπίτι.

Το 1988, η SUPRA εξαγοράζει τη μάρκα Richard Le Droff εξειδικευμένη στην κατασκευή επενδύσεων από πέτρα.

Το 2011, η SUPRA SA καινοτομεί αναπτύσσοντας μια γκάμα συσκευών βάσει της τεχνολογίας FSU. Η τεχνολογία αυτή επιτυγχάνει υψηλές ενεργειακές, οικολογικές και οικονομικές αποδόσεις ενώ παράλληλα διαθέτει βέλτιστη άνεση χρήσης.

Το 2013, η SUPRA SA συγκεντρώνει τις προσπαθειές της στην ανάπτυξη συσκευών με πέλλετ, για να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση της αγοράς. Αποδοτικές, σεβόμενες το περιβάλλον και σύμφωνα με τους τελευταίους κανονισμούς, οι σόμπες με πέλλετ ξεκινούν μια καινούργια τεχνολογική έρευνα.

Σήμερα, η SUPRA SA είναι αναγνωρισμένη σαν ειδικός στη θέρμανση ο οποίος σχεδιάζει, κατασκευάζει και διαθέτει στην αγορά συσκευές θέρμανσης με ξύλο ή πέλλετ ή ηλεκτρικής θέρμανσης διατηρώντας στην κάθε μια από αυτές τις δημιουργίες, τη σφραγίδα των παλιών εφευρέσεών της προκειμένου να συνεχίσει να καινοτομεί.

Fermer
ΟΙ ΜΑΡΚΕΣ ΤΗΣ

ΟΙ ΜΑΡΚΕΣ ΤΗΣ

Η SUPRA σήμερα είναι ο μόνος Γάλλος κατασκευαστής ο οποίος προσφέρει αποδοτικές και φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις θέρμανσης για όλο το σπίτι.

ΟΙ ΜΑΡΚΕΣ ΤΗΣ

logo_supra_quadri_grand

Η SUPRA σήμερα είναι ο μόνος Γάλλος κατασκευαστής ο οποίος προσφέρει αποδοτικές και φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις θέρμανσης για όλο το σπίτι. Ξυλόσομπες, σόμπες με πέλλετ, εστίες και ένθετα. Η SUPRA προσφέρει ευρεία γκάμα ενεργειακά οικονομικών προϊόντων τα οποία με παραδοσιακό ή σύγχρονο ντιζάιν ανταποκρίνεται σε όλα τα στιλ.

Η προσφορά SUPRA είναι προσβάσιμη σε ευρύτατο κοινό, προσαρμόζεται και εξελίσσεται ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός.

Σαν καινοτομία

Η SUPRA SA διαθέτει ευρεία επιλογή συσκευών θέρμανσης για τα σχέδια καινοτομίας του σπιτιού. Οι εστίες-ένθετά μας μπορούν εύκολα να εγκατασταθούν σε υπάρχοντα τζάκια και μπορούν επίσης να καταστούν άριστη λύση αντικατάστασης παλιών ελάχιστα αποδοτικών και ενεργειακά μη οικονομικών συσκευών.

Για καινούργιο σπίτι

Η SUPRA SA διαθέτει διάφορες γκάμες προϊόντων όπως οι ξυλόσομπες, οι σόμπες με πέλλετ, οι εστίες-ένθετα για τζάκια, σύμφωνα με τους τελευταίους ισχύοντες κανονισμούς. Τα προϊόντα αυτά είναι εξοπλισμένα με σύγχρονα τεχνολογικά συστήματα όπως η σύνδεση με τον εξωτερικό αέρα, έχουν στεγανά θερμαντικά σώματα με ισχείς κατάλληλες για τα σωστά μονωμένα σπίτια όπως το BBC και άλλα ευρωπαϊκά κτίρια με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.

logo_rld_2011_RVB

Η Richard Le Droff είναι μια μάρκα εξειδικευμένη στην κατασκευή τζακιών. Φτιαγμένα από πέτρα, μάρμαρο, γρανίτη ή ατσάλι, τα τζάκια της μάρκας RICHARD LE DROFF συνδυάζουν απόδοση, καλαισθησία και ευγένεια υλικών.

Η μάρκα Richard Le Droff γεννήθηκε από το πάθος ενός ανθρώπου με το όνομα Jean Richard, εδώ και πάνω από οκτώ δεκαετίες. Η βιοτεχνία του του επέτρεψε να υλοποιήσει το όνειρό του για το τζάκι και την τέχνη εκμετάλλευσης της φωτιάς.

Το έτος 1931, ήταν η αρχή της κατασκευαστικής έρευνας του Κυρίου Richard και της Κυρίας Le Droff οι οποίοι αγοράζουν ένα εργοστάσιο  4 ατόμων στην περιοχή του Παρισιού, εξειδικευμένο στην κατασκευή τζακιών με απομίμηση μάρμαρου.

Η υπογραφή της μάρκας Richard Le Droff ενσαρκώνεται με τη Σαλαμάνδρα, μυθικό ζώο το οποίο έχει την ιδιαιτερότητα να ζει μέσα στη φωτιά και να παραδίδει την ψυχή του μόνο όταν σβήνει η φωτιά.

Το τζάκι Richard le Droff του αποτίει φόρο τιμής με την υπογραφή του «η φωτιά έχει ψυχή».

Η δεξιοτεχνία και η βιομηχανική εμπειρία αποτελούν τα ατού της μάρκας. Χάρη σε πολυάριθμες καινοτομίες, όπως η κλειστή εστία, η Richard Le Droff έχει γίνει μάρκα αναφοράς στον τομέα των τζακιών.

Fermer
ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

Σήμερα, η SUPRA SA είναι μια γαλλική επιχείρηση αναγνωρισμένη στον τομέα της θέρμανσης. Η έδρα της βρίσκεται στο Obernai της Αλσατίας εδώ και 141 χρόνια.

ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

Σήμερα, η SUPRA SA είναι μια γαλλική επιχείρηση αναγνωρισμένη στον τομέα της θέρμανσης. Η έδρα της βρίσκεται στο Obernai της Αλσατίας εδώ και 141 χρόνια.
Η SUPRA SA διαθέτει επιχειρηματική δομή η οποία της επιτρέπει να διασφαλίζει την παρακολούθηση του προϊόντος της από τον σχεδιασμό μέχρι τη διάθεσή του στην αγορά.

Παραγωγή

Η SUPRA SA σχεδιάζει και κατασκευάζει στο εργοστάσιό της έκτασης 16.000 m² συσκευές θέρμανσης με ξύλο ή πέλλετ. Μέχρι 2.500 τόνοι ατσάλι και 4.000 τόνοι χυτοσίδηρου χρησιμοποιούνται για να κατασκευαστούν περίπου 30.000 συσκευές το χρόνο. Η συναρμολόγηση συσκευής με ξύλα γίνεται εξ ολοκλήρου από ένα μόνο εξειδικευμένο εργάτη. Αυτό διασφαλίζει έλεγχο, αξιοπιστία και ποιότητα.

projeteurΈρευνα και ανάπτυξη

Σίγουρα, η SUPRA SA έχει πείρα, αλλά αυτό δεν είναι λόγος για να περιοριστούμε σε ό,τι γνωρίζουμε ήδη. Το τμήμα μας Έρευνα και Ανάπτυξη διευρύνει κάθε δυνατότητα ανάπτυξης των συσκευών μας προκειμένου να τις καταστήσουμε όλο και πιο αξιόπιστες και πιο αποδοτικές.

Έλεγχοι ποιότητας

Για να διασφαλίσουμε την αξιοπιστία και τη μακρά διάρκεια ζωής των συσκευών μας, δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στην εκτέλεση  προχωρημένων δοκιμών απόδοσης και αντοχής στο καθένα από τα μοντέλα μας. Ένα αυστηρό πρωτόκολλο πλαισιώνει τις δοκιμές αυτές οι οποίες ωθούν τις σόμπες ή τις εστίες στα όρια της αντοχής τους.

soudure1Εξοπλισμός και τεχνογνωσία

Ένας σύγχρονος και συνεχώς ανανεωμένος εξοπλισμός πλαισιώνει το εργοστάσιο του Obernai. Το ικανό και εκπαιδευμένο προσωπικό που χρησιμοποιεί αυτά τα μηχανήματα με προοπτική την ευκαμψία της παραγωγής, ενώ παράλληλα ανανεώνει την τεχνογνωσία SUPRA SA δίνοντας προσοχή στις λεπτομέρειες και επαγρύπνηση στην ποιότητα.

Fermer
Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ: Η ΑΛΣΑΤΙΑ

Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ: Η ΑΛΣΑΤΙΑ

Η τεχνογνωσία της εταιρείας SUPRA SA συγκεντρώνεται στο Obernai της Αλσατίας.

Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ: Η ΑΛΣΑΤΙΑ

carte_france_localisation alsaceΗ τεχνογνωσία της εταιρείας SUPRA SA συγκεντρώνεται στο Obernai της Αλσατίας.
Επί μακρόν οικογενειακή επιχείρηση, η εταιρεία από την ίδρυσή της το 1873 είναι εγκαταστημένη στην καρδιά της Αλσατίας (Κάτω Ρήνος), μια αξιοθαύμαστη περιοχή της βορειοανατολικής Γαλλίας.

Φιλόξενη και ευχάριστη στη διαμονή, η Αλσατία, λίκνο της SUPRA SA είναι μια περιοχή γνωστή για την αξιόλογη κληρονομιά και τις παραδόσεις της. Γνωστή επίσης για τις εκθέσεις χριστουγεννιάτικων φατνών και το έδαφός της, Η Αλσατία είναι μια περιοχή με πάμπολλες σπεσιαλιτέ.

Η κουζίνα της Αλσατίας είναι επίσης φημισμένη. Ξακουστά τοπικά εστιατόρια χαίρονται να υποδεχτούν τους πελάτες τους και να σερβίρουν τοπικές σπεσιαλιτέ όπως το ξινολάχανο με λουκάνικα, η τάρτα φλαμπέ, το τυρί κρέμα, το φουά γκρα ή ακόμα το βραστό κρέας με πατάτες και κρεμμύδι σε ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα. Το γλυκό ψωμί με σταφίδες, τα τσουρέκια, τα αμυγδαλωτά  ή ακόμα το μελόψωμο είναι μερικά μόνο από τα φημισμένα παραδοσιακά γλυκά της Αλσατίας.

Ο αμπελώνας της Αλσατίας είναι επίσης παρών σε μεγάλο τμήμα της Αλσατίας. Τα τοπικά κλήματα καλλιεργούνται σε όλο το μήκος μιας διαδρομής της λεγόμενης «Δρόμος των Κρασιών» της Αλσατίας από το Marlenheim στο βορρά μέχρι το Thann στο Νότο.

Από την πεδινή πλευρά της Αλσατίας, πολυάριθμα ζυθοπωλεία καλλιεργούν το λυκίσκο καθώς και το κριθάρι φτιάχνοντας ένα ξακουστό ποτό της περιοχής: την μπύρα.

Η αρχιτεκτονική της Αλσατίας αξιοποιεί όλη την αυθεντικότητα και την παράδοση της περιοχής. Τα σπίτια με ξυλοδεσιές αποτελούν το θέλγητρο των πόλεων και χωριών της Αλσατίας.

Άλλο τοπικό σύμβολο, η παραδοσιακή ενδυμασία που χρησιμοποιείται για τις φολκλορικές εκδηλώσεις.

Η γυναικεία ενδυμασία αποτελείται από ένα καπέλο με μεγάλο μαύρο κόμπο ραμμένο πάνω σε ένα σκούφια. Όσο για την ανδρική ενδυμασία είναι διακοσμημένη με χρυσά κουμπιά σε πανταλόνι και μαύρο σακάκι.

Η τοπική διάλεκτός που μοιάζει με τη γερμανική μιλιέται ακόμα σήμερα στα χωριά της Αλσατίας, και μεταδίδεται από γενιά σε γενιά διαιωνίζοντας τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα.

Η Αλσατία είναι επίσης πλούσια σε θέματα καινοτομίας και ανταγωνιστικότητας. Ευρισκόμενη στην καρδιά της Ευρώπης, η Αλσατία φημίζεται για τον ισχυρό οικονομικό δυναμισμό της. Έδρα μεγάλων ευρωπαϊκών επιχειρήσεων, η περιοχή έχει μπει σε διαδικασία ανάπτυξης πόλων κορυφαίας ποιότητας όπως η νανοεπιστήμη και η βιοτεχνολογία.

Fermer